Geschiedenis

1969:
Numatic International Ltd wordt opgericht in Crewkerne, Somerset, Engeland, waar de eerste commerciële stofzuiger is gemaakt, ontworpen voor het schoonmaakonderhoud van boilers, gestookt op kolen, olie en gas. In het begin had Numatic zes mensen in dienst, de fabriek was niet groter dan een garage en het meest geavanceerde gereedschap was een boormachine. Gelukkig dat dagen 24 uur hebben! De eerste stofzuigerontwerpen waren gemaakt van een combinatie van olievaten en componenten die al beschikbaar waren, zoals een handvat van een koffer, meubelwieltjes, afwasteiltjes. Bij elkaar gevoegd tot een simpele en betrouwbare machine voor commercieel en industrieel gebruik.

1971:
Numatic International Ltd groeit uit haar jasje en verhuiste naar een watermolen in Yeovil, Somerset, waar veel kennis over waterzuigers is opgedaan. Iedere keer als het water in de rivier hoog stond, dan stond de fabriek 5 - 10 cm onder water, maar de productie kon toch doorgaan. In dit onderkomen werd de eerste serieuze stofzuiger ontwikkeld, de NV-2, snel gevolgd door de originele NV-250.Beide waren machines met metalen ketels en de meeste doen het nog steeds, na 33 jaar! Numatic is er trots op, dat voor alle machines die ooit zijn geproduceerd, nog steeds de onderdelen kunnen worden geleverd!

1973:
De eerste schreden in de schoonmaakmarkt werden gezet en de eerste vloerreinigingsmachines geproduceerd, ook deze keer gebaseerd op beschikbare componenten van reeds bestaande leveranciers.

1974:
Ook de molen werd te klein en er volgde een verhuizing naar het eerste echte onderkomen in Beaminster, Dorset, waar 20 jaar is doorgebracht. Beaminster was de thuisbasis van de Henry, de machine waardoor Numatic over de hele wereld beroemd is geworden, met steeds toenemende verkopen sinds het begin in 1981. 

1990:
Tot dit jaar zijn de producten steeds gemaakt van componenten geleverd door onderaannemers in metaal en plastic. Daarna zijn er eigen faciliteiten ontwikkeld waarmee de kwaliteit van de buizen zelf kon worden beïnvloed en waarmee verbeterde en sterkere commerciële producten konden worden gemaakt. Op dat moment realiseerde Numatic zich dat de productiecapaciteit moest worden verbeterd en vergroot, wilden ze concurrerend blijven op de wereldmarkt.Het huidige fabrieksterrein in Chard wordt aangekocht en in de volgende 15 jaar sterk ontwikkeld. 

1995:
In Parijs, Frankrijk en in Johannesburg, Zuid-Afrika worden dochterondernemingen gestart om de groeiende overzeese markten te kunnen ondersteunen.

2002:
Duitsland wordt aan de lijst van dochterondernemingen toegevoegd.

2004:
Nederland wordt dochteronderneming met de naam Numatic International BV. Tot die tijd was Numatic in Nederland en België actief als agentschap bij Incomatic Onderhoudstechniek in Lisse.

2005:
Het pand in Alphen aan den Rijn betrokken.

2016:
Numatic International BV is gegroeid tot een voorname speler in de schoonmaakbranche en in de retail met de bekende Henry en Hetty stofzuigers.

De groei van Numatic International is te danken aan de nauwe band die is ontstaan tussen zowel de klanten als de leveranciers wereldwijd, met veel relaties die al duren vanaf het ontstaan van het bedrijf, en die al aan een tweede of derde generatie samenwerking zijn begonnen. Numatic International heeft al die jaren goed geluisterd en de adviezen van klanten ter harte genomen teneinde de dealers een betere service te kunnen verlenen en zij op hun beurt weer aan de klanten.