Actueel

Numatic steunt de strijd tegen ALS

De ziekte ALS is meedogenloos. Je spieren vallen één voor één uit. Zolang er geen medicijn is, wordt mensen met de diagnose ALS elk perspectief ontnomen. Onderzoek naar de dodelijke zenuw/spierziekte is daarom hard nodig. Om geld in te zamelen voor dit onderzoek doen honderden mensen mee aan Tour du ALS om ALS de wereld uit te trappen.

Tour du ALS

Op donderdag 13 juni 2024 beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux in Frankrijk tijdens de 12e editie van Tour du ALS. Stichting ALS Nederland organiseert dit jaarlijkse sportieve evenement met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland: “Ik heb enorm veel bewondering voor iedereen die meedoet aan Tour du ALS en voor de vrijwilligers en sponsoren die het evenement mede mogelijk maken. ALS is een verschrikkelijke ziekte waarvoor we zo snel mogelijk een medicijn moeten vinden. Daarom ben ik zo ontzettend dankbaar voor de inzet en betrokkenheid van al deze mensen, want alleen samen trappen we ALS de wereld uit!”

Samen trappen we ALS de wereld uit!

Ook Numatic steunt de strijd tegen ALS. Niet alleen als sponsor van Tour du ALS, maar ook met drie medewerkers die de Mont Ventoux gaan bedwingen. Team ‘Henry by Numatic’ zet alles op alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het team draagt graag een (puzzel)stukje bij in de zoektocht naar de oplossing voor ALS. Tour du ALS zien zij als een mooi en sportief initiatief om hieraan te kunnen bijdragen.

Geen tijd te verliezen

Met de opbrengst van Tour du ALS financiert Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en aanverwante ziekten PSMA en PLS. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar projecten voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor patiënten en hun naasten. Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak dichterbij dan ooit. Wat nu nodig is, is veel meer geld. We hebben geen tijd te verliezen.

Steun team 'Henry by Numatic', want alleen samen trappen we ALS de wereld uit!