Actueel

Duurzaam wordt de nieuwe standaard

Eind januari was Numatic één van de deelnemers op de NE20 in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het grootste duurzaamheidsfestival voor ondernemers (initiatief van MVO Nederland) heeft één doel voor ogen: sneller naar een circulaire, klimaatneutrale en inclusieve economie met eerlijke ketens. Numatic’s aandeel in deze nieuwe economie? Impact verlagen op het gebruik van natuurlijke bronnen door innovatieve ontwikkelingen en toepassing van de ReFlo-technologie.

ReFlo technologie
Sinds 2019 is Numatic actief in het hergebruiken van kunststofgranulaat. Producten die Numatic produceert van gerecyclede grondstoffen worden op de markt gebracht onder het ReFlo label. Na 3 werkwagenlijn geproduceerd van gerecycled kunststof, introduceerde Numatic eind 2019 ook een stofzuiger onder dit label.

Numatic heeft met de introductie van ReFlo een zeer duurzame weg ingeslagen. Een keuze die ons prima bevalt en dichtbij onze doelstellingen staat. Numatic heeft het streven de duurzaamste producent van reinigingsmachines en werkwagens ter wereld te worden. Voorlopig zijn we op de goede weg en komen er binnen afzienbare tijd nog een aantal parels uit de fabriek waar we bijzonder trots op zijn.

Schoonmaken was nog nooit zó duurzaam
De ERP180 stofzuiger is uniek door veel aspecten. Het energieverbruik is met 420 Watt extreem laag en ongeëvenaard. Toch blijft het zuigvermogen op het niveau dat de gebruiker gewend is. De stofzuigermotor gaat 2.700 uur mee, dat is bijna 50% langer dan men van ons gewend is. En die standaard lag al heel hoog met ca. 1.800 uur. Dat de stofzuiger ook nog gemaakt is van 75% gerecycled kunststof en in het Verenigd Koninkrijk wordt gefabriceerd maakt het duurzame plaatje compleet. Dit is de zuinigste en duurzaamste stofzuiger ooit gemaakt.

Meer informatie