Numatic GELAATSCHERM
Numatic GELAATSCHERM
Eenvoudig, herbruikbaar en beschermend

Als reactie op de COVID-19 uitbraak heeft ons design- en productieteam hard gewerkt om snel een gelaatsscherm te ontwikkelen dat effectief, comfortabel en herbruikbaar is en direct in grote hoeveelheden kan worden geproduceerd. De gelaatsschermen zijn ontwikkeld met, en momenteel in gebruik bij, *Worcestershire NHS Trust, West Midlands Ambulance Service, Birmingham Childeren’s Hospital and The Gibraltar Health Authority.

* Deze samenwerking is tot stand gekomen in de periode van testen en ontwikkelen, hiermee wordt geen goedkeuring of bekrachtiging beoogd.

Numatic GELAATSCHERM

Hoe kan ik bestellen?

Dit initiatief is gericht op het bieden van een oplossing zonder winstoogmerk. De gelaatsschermen waren in eerste instantie alleen beschikbaar voor zorgpersoneel. Inmiddels hebben we de productie zover op kunnen schalen dat we de gelaatsschermen voor alle contactberoepen ter beschikking kunnen stellen. De schermen worden zowel in onderdelen als compleet geleverd, naar gelang de vraag. Voor meer informatie of het opvragen van een sample kunt u een contact opnemen met onze afdeling Sales Support.

+31 0172 467 999 | info@numatic.nl

Wie maakt ze?

Normaal gesproken staan we bekend om onze stofzuigers (met Henry de stofzuiger als meest bekende). We produceren meer dan 1 miljoen stofzuigers per jaar in onze fabriek in Somerset, UK. Numatic is een vooraanstaand merk in de ontwikkeling en productie van schoonmaakproducten en exporteert wereldwijd naar 80 landen. We hebben onze Research & Development, Productie specialisten en Productie teams herschikt om te werken aan diverse projecten waarbij we kunnen helpen in de COVID-19 crisis.

Gelaatsscherm gebruiksaanwijzing

Bekijk de schoonmaak instructies en technische informatie via de volgende link:

Download gebruiksaanwijzing

De schermen zijn herbruikbaar maar de noodzaak tot ontsmetten is een situatie afhankelijke keuze die door de gezondheidsautoriteit gemaakt dient te worden gebasseerd op hun processen en risicobeoordeling.

Gelaatsscherm montage

Als u voor de optie zelf monteren kiest vindt u hieronder de montage instructies.


Veiligheid en Regelgeving
Dit gelaatsscherm dat Numatic heeft ontwikkeld voor de NHS en andere eerstelijnsgezondheidszorgverleners, heeft een aantal interne tests en tests volgens de voorschriften doorstaan, maar is niet officieel CE goedgekeurd.

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft op 28 maart 2020 besloten om, met als reden het aantal producten zo snel mogelijk beschikbaar te krijgen voor de nationale instanties, een aantal regels voor dit type PPE minder streng te hanteren. In de verklaring staat dat sommige Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PPE) gedurende de epidemie niet van de CE markering hoeven te worden voorzien of volledig te zijn getest. Ze moeten echter wel voldoen aan essentiële veiligheidsvoorschriften. Deze gelaatsbeschermers voldoen aan de voorschriften.

Het gelaatsscherm is gezien de haast die nu geboden is in de gezondheidszorg dus niet officieel gecertificeerd volgens BS EN 166:2002 of volgens enige andere standaard. We zijn er echter wel van overtuigd dat het voldoet.


Houd afstand

Was uw handen

Hoest in elleboog