Actueel

Elkerliek Ziekenhuis beleeft primeur met aanschaf TGB 8572T

In het Helmondse ziekenhuis Elkerliek worden sinds 8 februari 2018 de vloeren van de gangen en grote hallen gereinigd met de Numatic schrobzuigmachine TGB 8572T. Hiermee is het ziekenhuis de eerste locatie waar deze machine wordt ingezet. Leverancier Gros hygiëne & schoonmaak-systemen BV uit Gemert adviseerde de aanschaf van de machine, omdat deze groots is in vloeronderhoud, gebruikersgemak en efficiency. En optimaal bijdraagt aan de hoge hygiëne-eisen die in een ziekenhuis gelden.

Aanschaf op advies

Het Elkerliek Ziekenhuis is al meerdere jaren gewend aan het werken met een Numatic schrobzuigmachine. Leverancier Gros leverde enkele jaren geleden een TTB 4045 aan zijn relatie voor het vloeronderhoud van een ander gedeelte van het ziekenhuis. ‘Het is prettig werken met deze machine, en de schoonmaakprestaties zijn goed. Hygiëne is als vanzelfsprekend hoogste prioriteit bij ons. We gebruiken de machine iedere dag,’ vertelt Diana Tomlow van het Helmondse ziekenhuis. ‘Op onze vraag naar een eenvoudigere wijze van het reinigen van de grote hallen en lange gangen, gaf John Janssen van Gros het advies voor de aanschaf van de TGB 8572T.’

Gebruiksvriendelijke machine

‘Met deze nieuwe tractiemachine met een werkbreedte van wel 72 cm en een watertank van 85 liter is het efficiënt werken,’ licht John Janssen van Gros toe. ‘Met de bijgeleverde batterijen heeft deze achterloop-schrobzuigmachine een werktijd van maximaal 5 uur. Het gemak zit ‘m zowel in de gebruiksvriendelijke toepassing als ook in het opladen. Het opladen is namelijk zeer eenvoudig door de geïntegreerde lader in combinatie met de geplaatste gelbatterijen. Op de TGB 8572T is bovendien het vijfjarig Numatic Service Plan - 2 jaar fabrieksgarantie en 5 jaar vrij van voorrij- en arbeidskosten - van toepassing. Hiermee kiest het ziekenhuis voor een bedrijfszekere oplossing en continuïteit in schoonmaak.’

Fijne samenwerking

‘Gros is al sinds 1980 één van onze partners op het gebied van schoonmaak en -machines; op hun advies kunnen wij vertrouwen. En dat blijkt nu ook weer door het fijne werken met de grootse Numatic schrobzuigmachine en de schone vloeren als resultaat. Een fris welkom voor onze patiënten, bezoekers en collega’s,’ besluit Diana.

Op de foto staan de trotse machine-gebruiksters Yvonne, Mireille, Monique, leidinggevende Helmy en Annelies en de leveranciers Leo Rook (Numatic) en John Janssen (Gros).