Actueel

Update coronavirus: Numatic gelaatsscherm nu ook via dealernetwerk

Dit initiatief is gericht op het bieden van een oplossing zonder winstoogmerk. Numatic wil iedereen toegang bieden tot het verkrijgen van kwalitatieve gelaatsschermen.

Het gelaatsscherm is ontwikkeld voor zorgpersoneel. Zij lopen het grootste risico op besmetting door contact met coronapatiënten. De gelaatsschermen worden dan ook alleen rechtstreeks aan hulpverlenende instanties verstrekt door Numatic tegen kostprijs.

Numatic International heeft deze gelaatsschermen ontwikkeld als reactie op de COVID-19 crisis. De gelaatsschermen zijn ontwikkeld met, en momenteel in gebruik bij, Worcestershire NHS Trust, West Midlands Ambulance Service, Birmingham Childeren’s Hospital and The Gibraltar Health Authority.

Gelaatsscherm voor contactberoepen

De gelaatsschermen waren in eerste instantie alleen beschikbaar voor zorgpersoneel. Inmiddels hebben we de productie zover op kunnen schalen dat we de gelaatsschermen voor alle contactberoepen ter beschikking kunnen stellen. De schermen worden zowel in onderdelen als compleet geleverd, naar gelang de vraag.

Het gelaatsscherm biedt een comfortabele pasvorm en bescherming tegen ziektekiemen en virussen. Het kenmerkt zich door de opvallend rode kleur en de brede kap die ook bescherming biedt aan de zijkanten van het gezicht met behoud van zicht. Het gelaatsscherm is na desinfectie weer gereed voor gebruik.

Meer informatie

Zie ook het artikel bij: Clean Totaal