Over Numatic

De fabriek van Numatic staat in Chard, Somerset in het zuidwesten van Engeland en heeft meer dan 900 werknemers in dienst. Het terrein is 9 hectare groot en de fabriek draait 24 uur per dag met een productie van ongeveer 5.000 producten per dag. Het fabrieksterrein is 18 jaar geleden aangekocht en sindsdien steeds verder uitgebreid. Er zijn nieuwe hallen gebouwd om ruimte te maken voor de semi-automatische productielijnen en opslagruimte.

De hoofdcomponenten worden vervaardigd door zes-assige robots, volledig geautomatiseerde spuitgietmachines en robots. De grotere tanks en containers worden doorlopend in een shuttle geproduceerd. Geavanceerde metaalbewerking, computer gestuurd laser snijden en vele andere productiemethoden dragen bij aan een hoog afwerkingsniveau. Het hele productieproces wordt gecoördineerd door een vakkundige en flexibele werkploeg met een streng kwaliteitsprogramma dat voldoet aan de eisen van het ISO9001:2000. Hierdoor zijn we ervan verzekerd dat alle machines die de fabriek verlaten een uitgebreide inspectie hebben ondergaan, welke is geregistreerd op serienummer.  Ontwerp en ontwikkeling zijn in handen van de goed geoutilleerde technische afdeling met moderne CADCAM systemen en de mogelijkheid om prototypes te maken van verschillende materialen. Alle belangrijke business processen worden beheerst door een volledig geïntegreerd computernetwerk met krachtige Oracle ERP systemen.
Numatic International Ltd. is een milieuvriendelijk bedrijf in zowel productontwikkeling als productie en probeert zoveel mogelijk afvalmateriaal te hergebruiken; hiervoor zijn we ISO14001 gecertificeerd.

Al jaren worden de producten van Numatic verkocht in de Benelux. Voorheen door Incomatic Onderhoudstechniek en sinds 1 mei 2004 onder de naam Numatic International BV. Ons bedrijf is sinds februari 2005 gevestigd in Alphen aan den Rijn. In dit kantoor zijn de werkkantoren, grote showrooms en trainingsruimten aanwezig waar wij klanten ontvangen. Daarbij hebben wij ook het magazijn tot onze beschikking. In totaal werken we met 34 mensen.  Bij Numatic International BV verlopen alle processen via SAP Business One.

Onze visie is

Numatic creëert een lach op ieders gezicht
en maakt van schoonmaken een deugd in plaats van plicht


De stofzuigers, machines en materialen zijn duurzaam en sterk
ze zorgen voor een schone omgeving, thuis en op het werk


Met service en passie voor het vak
bieden wij klanten en gebruikers kennis en gemak


Dit alles met één doel:
beleef het ultieme Numatic ‘Happy’ gevoel

Happy Cleaning