Op 6 februari 2018 vond de MASTERCLASS-DAG Reinigen in het Riwal Hoogwerkers stadion van FC Dordrecht plaats. Deze dag was georganiseerd door Edgar van Engelen van Clear4Clean. Numatic verzorgde de masterclass machinaal vloeronderhoud en ontving enthousiaste reacties: doen is denken in oplossingen!

Numatic deelt haar kennis van vloeronderhoud graag met de gebruikers van haar machines. Alleen met de juiste kennis en inzet kunnen optimale prestaties worden bereikt. Daarom werkte zij mee aan de MASTERCLASS-DAG Reinigen door de masterclass machinaal vloeronderhoud van een anti-slip-vloer te verzorgen. Een anti-slip-vloer heeft een speciale behandeling nodig. Jeff Hicks van Numatic liet in een kleedruimte van de voetbalclub zien, hoe efficiënt dit onderhoud met Numatic-machines kan worden verricht. Hij vertelde hoe belangrijk de keuze is voor - hoeveelheid en soort - chemiegebruik, de juiste pad en de wijze van schrobben met de machine. Maak je de verkeerde keuzes, dan tast je de anti-slip-laag aan en heeft deze geen effect meer.

De cursisten, van schoonmaakmedewerkers tot medewerkers groothandel en belangstellenden, reageerden enthousiast. Na een uitgebreide uitleg over de machines en voor reiniging benodigde pads en chemie, gingen zij zelf aan de slag. Met enthousiasme. De eigen ervaring werd meteen in gedachten omgezet in oplossingen voor de eigen inzet op klantlocaties! En dat was het doel van de dag. Met kennis en ervaring nog beter de klant te kunnen adviseren en te komen met oplossingen.

Naast Numatic verzorgden meer partijen masterclasses: innovatieve hoge drukreiniging (AT Cleaningsystems), stoomreiniging (Knol Cleaning Solutions), dagelijkse- en periodieke reiniging d.m.v. chemie (Piecom/Werner & Metz), nano coating (Chemona). De vijf masterclasses waren solitair én aanvullend op elkaar toepasbaar. Zo gebruikte Numatic bijvoorbeeld de chemie van Werner & Metz tijdens haar masterclass vloeronderhoud.

De dag werd omlijst met een warm welkom door Edgar van Engelen en koffie en een lunch verzorgd door FC Dordrecht. Tijdens de afsluiting werd de mogelijkheid geboden afspraken te maken voor een persoonlijke follow-up. Met kennis, ervaring en een goed gevulde goodybag vertrokken de cursisten huiswaarts. Op naar de toepassing in de dagelijkse praktijk!