In januari 2018 verscheen een publicatie over het ontstaan van de professionele compacte stofzuiger van Numatic, in navolging van de Henry compact-stofzuiger in de consumentenmarkt. Op verzoek van de schoonmaker!

In het najaar van 2017 introduceerde Numatic de consumentenstofzuiger Henry Compact. Een 30% kleinere en lichtere stofzuiger dan de bestaande, grotere, uitvoeringen. Deze stofzuiger is vervaardigd op verzoek van de consument. Regelmatig ontving Numatic namelijk de vraag voor een stofzuiger die net wat makkelijker op te bergen zou zijn en beter op de trap zou passen. Bij de ontwikkeling zorgde Numatic voor extra handigheden: de parkeerstand voor de stofzuigerbuis én een geïntegreerde toolhouder voor favoriete accessoires.

Binnen de professionele markt bleef de compact versie in de Benelux niet onopgemerkt. Als snel na de introductie kwam de vraag naar een compacte Numatic stofzuiger omdat deze  qua formaat en gewicht beter op een werkwagen past en ook in kleinere ruimtes makkelijker wendbaar is. Deze vraag kwam via schoonmaakmedewerkers bij Numatic terecht. Zij hadden namelijk op het werk de mogelijkheden van de consumentenstofzuiger Henry Compact uitgetest en zagen de voordelen van het kleinere formaat van hun favoriete stofzuiger PPR-240.

Het verzoek is nu werkelijkheid geworden met de komst van de compact Numatic stofzuiger NVR-160. Uitgevoerd in de stijlvolle graphite kleur, passend bij de grotere versie stofzuiger PPR-240, de werk- en hotelwagenseries en het assortiment schrobzuigmachines. Met rode wielen, zoals ook bij de schrobzuigmachines de beweegbare delen in het rood zijn uitgevoerd. Ook op deze stofzuiger bevindt zich een parkeerstand en toolhouder.

Een compactere uitvoering heeft wel consequenties voor de ketelinhoud. Kent de PPR-240 een inhoud van 9 liter, deze compact versie heeft een ketel van 6 liter. Het snoer is 10 meter lang en heeft een werkbereik van 26,5 meter. Ideaal voor bijvoorbeeld kleine locaties met beperkte opbergruimte, thuiszorg en vakantieparken. De machine heeft een High Efficiency Motor met 620 watt, energielabel A, en werkt stil (72dB). Het uitgebreide accessoirekit AS0 maakt de stofzuiger compleet. En, voor de liefhebbers, ook op deze stofzuiger kan het vrolijke gezichtje worden bevestigd.